Bericht groep 1/2/3

Hoi allemaal,

We hebben deze week het thema buren afgerond en zijn begonnen met de herfst.
De kinderen hebben buiten op het plein blaadjes gezocht die ze konden natekenen. Ze hebben gelet op de kleur, vorm en op de nerven van het blad. De tekeningen zijn erg mooi geworden! De bladeren zijn het begin van de herfsttafel. 

We zijn op dinsdag op onderzoek geweest in de buurt. We hebben gelet op de huisnummers, mensen, huizen en dieren op straat. De kinderen vonden het leuk om een rondje te lopen en er achteraf over te vertellen in de kring. 

Groep drie heeft deze week verder gewerkt aan splitsen en we zijn begonnen met de rekenrekjes. Hoe zien ze eruit en hoe kan je zien welk getal het is? Ze begrijpen het al erg goed en hebben ook veel geoefend ermee. 
We zijn deze week begonnen met een nieuw thema van Lijn 3. De kinderen hebben de eerste schriftelijke en mondelinge toets gemaakt. Bij de schriftelijke toets wordt er gekeken of de kinderen de letters herkennen en of ze de juiste woorden met de juiste plaatjes kunnen verbinden en bij de mondelinge toets lezen ze letters en woorden aan mij voor. Ze hebben het goed gemaakt! 

We beginnen volgende week met het nieuwe thema en maken een herfsttafel in de klas. De kinderen mogen spullen meenemen voor op de tafel. We hebben al veel bladeren, maar andere spullen zoals kastanjes of eikels zijn zeker welkom!

 

Fijn weekend en tot maandag!

Groetjes,

Rosa 

20240924_130740 (1) 20240924_130740 (1)